Ref: Badrumsrenovering i villa i Saltsjö Boo

Dags att renovera badrummet

Mikael och Anna-Lena Käld bor i en villa i Nacka där tiden hade gjort sitt med badrummet. Det var dags att renovera och paret hade letat en tid efter en leverantör, kollat referenser och tittat bilder på internet.

– Det var viktigt för oss med ett lokalt företag som vi kunde få kontakt med enkelt. Jag sökte bland annat på ”badrumsrenovering Nacka” på internet. JTS kom upp bland de första alternativen och vi åkte ner till deras showroom för att prata med dem. Vi träffade Malin och Stefan och fick en bra kontakt direkt.

Stefan åkte hem till kunden för att titta på förutsättningarna, innan han räknade en ordentlig offert. Eftersom Mikael och Anna-Lena tidigare gjort eftersökningar och letat leverantörer så accepterade de offerten direkt när den kom.

– De var personliga och vi kände oss trygga med dem, Stefan gav ett väldigt seriöst intryck. Han förklarade alla regler när det gäller badrumsrenoveringar och gick igenom offerten personligen så allt blev tydligt för oss. Han beskrev vad som kan ta extra tid och hur de olika hantverksgrupperna arbetar för att allt ska flyta på.

Paret åkte till showroomet i Björknäs vid flera tillfällen för att välja produkter och material. En handdukshängare som de tidigare hade hittat på nätet var utgångspunkten när det kom till vilken metall som skulle användas. Resten valdes i samråd och med tips från Malin och Stefan.

– Vi fick mycket bra hjälp att välja. När det kom till kaklet var vi och tittade ut det på en firma som JTS har avtal med. Sedan fick Stefan rätt nummer och räknade ut hur mycket det skulle gå åt och skötte beställningar och leveranser och allt.

Mikael och Anna-Lena fick i förväg veta hur JTS brukar arbeta, de fick se ett exempel på schemat som är speciellt för JTS. Arbetsrutinerna och schemat spikas tillsammans med hantverkarna, så fort alla leveranser var inbokade fick de ett eget.

– Vi fick vi en tidsplan som var väldigt tydlig, allt var specificerat och alla våra val av produkter var separerade från själva arbetsdelen. Stefan presenterade vilka hantverkare som skulle arbeta hemma hos och vi fick ett schema att hänga upp på väggen.

– Schemat beskrev i detalj vad som skulle hända vecka för vecka. Vi kunde följa exakt när hantverkarna skulle komma specificerat på varje yrkesgrupp. Vi visste till exempel att snickaren skulle komma en viss tid en viss vecka och så gjorde han det. Glasklart och tydligt.

Uppstart på plats

Första dagen var Stefan på plats och startade upp arbetet berättar Mikael.

– Han var sedan förbi flera gånger för att snacka med killarna, checka av att vi var nöjda och att allt flöt på. De fotograferade massor under tiden de jobbade och skickade in det till Stefan och de andra hantverkarna. Då kunde alla se om de behövde hantera något nu eller inför nästa steg.

– Att Stefan var vår kontaktperson och så involverad i jobbet kändes mycket bra. Han satte så mycket tid själv, och skickade inte bara en offert och sedan lämnade hantverkarna. De hade kontakt dagligen.

Redan i förstadiet hade det konstaterats att väggarna var svaga, JTS hade meddelat och offererat att de ville stabilisera dem. Det fanns även en reservation i offerten om hur det såg ut under golvet. När de rev visade det sig att de gamla kall- och varmvattenrören låg för nära varandra, det var inte ett godkänt utförande. Rören fick bytas ut och dras om helt och blev en tillkommande del i offerten.

– Det är ju sådant man inte vet om i förväg, och det var bra att vi rev upp det för att kontrollera. Nu fick vi en bättre lösning, med nya vattenrör och stabilare golv.

Mikael säger att det var väldigt skönt att JTS skötte leveranserna och alla frakter. De behövde inte göra någonting utan JTS hade kontroll på varje del. Materialet fanns på plats när de väl började riva och bygga samt de städade undan efter sig och fraktade bort allt emballage.

JTS byggde upp en arbetstunnel med plast-väggar, från entrén in till badrummet, för att skydda resten av huset mot byggdamm. De städade efter sig varje dag och ställde sina saker åt sidan så resten av huset kunde användas hela tiden.

– De jobbade jättesnyggt, sorterade och tog med sig emballage varje kväll. När snickaren var klar tog han bort sitt och Stefan kom förbi och kollade att det var städat.

– Vi var hemma ibland och ibland var de själva här, de hade egen nyckel. Vi kunde följa med i vad hantverkarna gjorde och vad de tänkte och de meddelande om de skulle iväg för att hämta grejer. Vi visste exakt vilka tider de kom, det var mycket skönt att inte behöva agera portvakt.

Förstahandsvalet i framtiden

Ett par förbättringar kom under vägens gång, till exempel hade de valt en klassisk golvbrunn men fick en mycket snyggare lösning efter tips från JTS. Och när de stötte på patrull, för att duschdörrarna de valde tog mer plats än beräknat, justerade JTS fönsternischen så att fönstret kunde vara kvar. Trots att de fick fixa med vattenrören och duschen så höll schemat ändå.

– Schemat hölls till 100 procent, det var över förväntan! De kom med tips och råd om lösningar som Anna-Lena och jag inte hade kommit på själva. Efter slutbesiktningen fick vi all dokumentation och alla garantier att spara för framtiden. Det kändes väldigt tryggt.

– För vår del kommer JTS vara förstahandsvalet i framtiden också, och vi har redan rekommenderat dem till andra.

Mikael och Anna-Lena Käld
Vi fick ett arbetsschema av JTS. Det stämde till 100 procent!
Mikael och Anna-Lena Käld
Nacka
 • Rivit väggar, golv samt tak till regelverk
 • Monterat nya kall- och varmvattensrör
 • Byggt om reglar för att stabilisera väggar och golv
 • Gjort nytt innertak med el och spotlights
 • Ny ventilation
 • Kaklat väggar
 • Lagt golvvärme och klinkers
 • Monterat WC, kommod, spegel och all annan inredning inkl ny tröskel av ek.

Kakel (Kakelspecialisten):

 • Nieve vit matt 30×60

Klinkers (Kakelspecialisten):

 • Golv – Enskede Grå 60×60
 • Fondvägg – Enskede Grå 30×60

Möbler och duschvägg:

 • Haven tvättställsskåp med porslinshandfat H2 100 cm Trä/natur.
 • Haven högskåp H2/HC 45 Trä/natur
 • Haven spegelskåp MC/H2 100 cm Trä/natur
 • WC – Ifö Sign Art 6240
 • Duschväggar – Alternas Duschhörna Luxor 90×90

Handdukstork och krokar:

 • LH Pisa El H1650 borstad nickel
 • Tapwells handdukskrokar TA242 borstad nickel
admin