Ref: Nacka – Badrum/tvättstuga med dusch och toalett med badkar

Toalett- och badrumsrenovering i Saltsjö Boo

Familjen kände till JTS Rör sedan innan, har sett andra av deras jobb och när badrummet, toalett och tvättstuga skulle göras om kontaktade de därför Stefan.

Tankarna var att slå ihop en toalett och en tvättstuga men de visste inte om det var möjligt. Stefan kom förbi för att titta och efter det kom offerten snabbt. Stefan gick igenom offerten personligen med dem och Martin, som själv är byggledare, tyckte den var mycket tydlig, utförlig och lätt att förstå.

Showroom

Martin och Rebecka åkte ner till showroomet i Björknäs för att prata om inredningen och kaklet. De fick råd och tips på plats och även att de skulle åka runt för att titta i andra affärer. Familjen fastnade för ett dyrt kakel och hittade även ett lite billigare som reserv. När Malin på JTS sedan skulle hjälpa dem med beställningen kunde den billigare leverantören inte leverera. Då förhandlade de åt familjen så de fick det dyrare kaklet till ett mycket bra pris.

– Malin har stenkoll på vilka leverantörer som är bra och vilka det går att lita på.

De upplever att de fick många hjälpsamma tips om tex färgval – Malin och Stefan förklarade och visade hur olika färger skulle spegla sig mot varandra, så de justerade sina tankar något. JTS upplevs som mycket hjälpsamma och ärliga, med raka och vettiga argument. Utan att för den skull köra över sina kunder.

– Vi behövde ett bollplank, vi har aldrig gjort det här, och det fick vi. De gav oss olika alternativ på våra tankar, säger Rebecka

– Vår tänkta layout med placeringen blev ungefär som vi hade funderat på, men vi fick otroligt bra input och råd som förändrade det så bra!

Planerna styrdes om

Under tiden som JTS jobbade med badrummen fick planerna styras om en aning.

– Vi upplevde att de var väldigt anpassningsbara om något i planerna förändrades, eller något oväntat uppstod. De hade flaggat för några risker i offerten och när de stötte på dem så löstes det på bästa sätt, säger Martin.

Som ett exempel är att badrummen i familjens hus kommer i moduler med stålväggar, så det finns vissa begränsningar och utmaningar. Särskilt vid den delen där stammen går upp. Allt löste sig fint, med en del extra anpassningar.

– I slutändan så var det en väldigt bra räknad offert, det blev inte mycket extrakostnader. Vi pratar om små procent av totalsumman! Vissa saker blev dyrare och andra billigare, de är otroligt flexibla på offerten för att anpassa bästa lösningen utan att göra det dyrare för kunden.

– Det de gör är ärligt, jag jobbar som byggledare, så jag vet att det inte är alltid är såhär det går till, säger Martin.

Tidsplanen hölls

Arbetet var beräknat att ta 8 veckor och det tog i princip exakt två månader. JTS höll tidsplan, var klara i stort sett exakt på den tid som var överenskommet. Några smådetaljer fixade de efter ett par dagar, men allt fungerade som de sagt.

– De frågade oss om vi vill samköra, eller dela upp arbetet. Vi sa kör! Vi valde att vara utan toalett en enda dag, resten fungerade perfekt mellan våra två badrum. Vi hade ett fungerande badrum i stort sett hela tiden!

JTS fick tillgång till huset och skötte sig själva som de ville. Det var i pandemitider så Rebecka var i stort sett hemma hela tiden, utom när de skulle riva badrummen.

– De satte upp ett schema på väggen och vi visste exakt vilka dagar de skulle komma och vilka som skulle vara där, säger Rebecka

Familjen säger att det var lite nervöst att köra igång ett såhär stort arbete i hemmet, de har ju hört andras skräckhistorier, och funderade på vilken leverantör de skulle välja. JTS kände de till, företaget har funnits länge, och familjerna var bekanta sedan längre bak i tiden. Det kändes tryggt.

– Vi hittade inte något skit om dem heller, på google och sådant, så det kändes väldigt bra! skrattar Martin

– Badrummen är jättefina, vi är otroligt nöjda med arbetet. Och JTS sa att om det dyker upp något under tiden efteråt skulle vi höra av oss så kommer de och fixar.

Det de gör är ärligt! Jag jobbar som byggledare och vet att det inte alltid är så det går till!
Vägghängd toalett med nisch
Martin och Rebecka
Nacka
  • Kaklat
  • Installerat dimmer och takspottar
  • Lagt golvvärme
  • Installerat dusch, toalett och handfat/kommod
  • Installerat vägghängd toalett på byggd nisch
  • Installerat elektrisk handdukstork
admin